Для школярів Києва запровадять «Картку учня»

Картка учаня поєднуватиме функції звичного посвідчення та банківської картки

У Києві можуть запровадити «Картка киянина» для школярів.

Проект цей не перший, але його попередники були далекими від досконалості. Новий же поєднуватиме функції звичного посвідчення та банківської картки, повідомляє телеканал «Київ».

Дитині більше не доведеться шукати гроші по кишенях, а батьки зможуть контролювати витрати дитини.

Крім того, «Картка учня» слугуватиме за проїзний, унеможливлюючи хаотичні мандри великим містом. А ще – перепусткою до навчального закладу. Однак для цього потрібно ще автоматизувати пропускну систему в кожній школі Києва.

Над повним обсягом можливостей «Картки учня» ще доведеться попрацювати. До школярів вони мають дійти перед початком наступного навчального року.

«Одним із напрямів, який зараз розробляється, буде щоденник школяра. Батьки учня зможуть зайти подивитися на сайті (ідентифікатором є картка киянина), вони будуть дивитися: був він на навчанні, яку оцінку отримав… яке домашнє завдання», - повідомив у коментарі телеканалу «Київ» заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко.

«Зараз ведуться роботи стосовно актуалізації реєстру учнів… Уже відпрацьований дизайн карти, інформація, яка має бути на карті, і в найближчий час ми запустимо тендер на виготовлення таких карт», – зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.