Гендиректора «Київоблагролісу» оштрафували за корупційне правопорушення

Чиновник несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані

Апеляційний суд Київської області підтримав позицію прокуратури Київщини та залишив без задоволення апеляційну скаргу генерального директора Державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс», якого визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, що за матеріалами прокуратури Київської області уповноваженим суб’єктом складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією відносно вказаного суб’єкта декларування, який будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, придбав земельні ділянки загальною вартістю більше 145 тисяч гривень та несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

«Одним з основних завдань органів прокуратури, як спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання корупції, є забезпечення застосування законного покарання особам, винним у скоєнні корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, а також усунення причин та умов, які сприяли вчиненню вказаних правопорушень», - підкреслили у прокуратурі.