Громаді Києва повернуто приміщення вартістю понад 6 млн грн

Незаконно відчужене приміщення повернуто громаді рішенням суду

Нерухомість була зареєстрована за фізособою на підставі підроблених документів

Через суд поновлено право власності територіальної громади Києва на нежитлові приміщення вартістю понад 6,2 млн гривень та площею 511 кв. м на вул. Нивській у Шевченківському районі Києва. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Встановлено, що право власності на вказане нерухоме майно було зареєстровано за фізичною особою на підставі підробленого договору купівлі-продажу, а в подальшому – відчужено на користь третіх осіб.

Враховуючи, що приміщення вибуло з комунальної власності в обхід встановленої законодавством процедури та за відсутності належних рішень уповноважених органів, місцевою прокуратурою пред’явлено позов до Шевченківського районного суду Києва про витребування указаного майна на користь територіальної громади Києва, яке судом задоволено.

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі, приміщення повернуто у комунальну власність територіальної громади міста в особі Київської міської ради.

Крім того, за фактом незаконного відчуження з комунальної власності вказаного майна триває досудове розслідування з метою притягнення винних осіб до відповідальності.