Каплін разом із соціалістами штурмував Мінюст (відео)

Залишені пікетчиками прапори на дверях міністра юстиції

До управління поліції доставлено 16 осіб для надання пояснень щодо подій у Мінюсті

Сьогодні, 20 грудня, вранці 30 осіб у супроводі народного депутата намагалися увірватися до приміщення Міністерства юстиції України. Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

«О 09:30 правоохоронці отримали інформацію про те, що у Міністерство юстиції України на Рильському провулку проникли 30 осіб та виламують двері. На місце події прибули патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група та співробітники спецпідрозділу. З’ясувалося, що у будівлю міністерства із групою підтримки зайшов один із народних депутатів, залишили плакат на дверях, у яких зламали замок», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці доставили до управління поліції 16 осіб для надання пояснень щодо подій у держустанові.

Поліція не вказує ім’я депутата. Проте народний депутат Сергій Каплін сам повідомив, що був у Мінюсті разом з членами політради Соцпартії. «Більшість членів політради Соцпартії затримани. Вони в автозаку у дворі Мін‘юсту за те, що прийшли на прийом до міністра Петренка для розблокування роботи партії», - написав він.

Пізніше Каплін виклав відео, як 10 членів СПУ і двох нардепів – його і Олександра Сугоняку - везуть силовики в РОВД.

У рамках кримінального провадження, яке розпочате за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, будуть встановлені обставини конфлікту.