Київська прокуратура допомогла повернути в держбюджет 5,5 млн грн несплачених податків

Збитки бюджету завдано «Київським деревообробним комбінатом» внаслідок ухилення від сплати податків.

Київською місцевою прокуратурою №3 в межах кримінального провадження забезпечено повне відшкодування державі збитків на суму майже 5,5 млн гривень, завданих ПрАТ «Київський деревообробний комбінат» внаслідок ухилення від сплати податків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Встановлено, що заборгованість у товариства виникла внаслідок умисного заниження відсоткової ставки з 3% до 1% за користування 10 га землі, що розташована на території міста Києва. Поміж іншого з’ясувалося, що протягом 2017 року товариство взагалі не сплачувало кошти. Як наслідок до державного бюджету не надійшло майже 5,5 млн гривень податків.

На сьогодні, за результатами досудового слідства, яке здійснювалось за процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у Києві, товариством у повному обсязі відшкодовано завдані збитки.

Зважаючи на це, прокуратурою підготовлено та скеровано до суду клопотання про звільнення посадовця товариства від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 3 ст. 212 КК України.

Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до Голосіївського райсуду столиці для прийняття рішення.