Київські поліцейські видворили з України кримінального авторитета «Тенго Пітерського»

«Злодій у законі» на прізвисько «Тенго Пітерський»
Фото: Нацполіція

В Україні «Тенго Пітерський» зустрічався із колегами із кримінального світу, намагався перерозподілити сфери впливу.

Працівники карного розшуку столичної поліції отримали оперативну інформацію, що кримінальний авторитет на прізвисько «Тенго Пітерський», якого вони затримали у минулому році та видворили на його батьківщину, знову повернувся і перебуває у Дніпрі. Правоохоронці вирушили у відрядження і затримали його. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

35-річний громадянин Грузії, відомий у кримінальному світі як «злодій у законі» на прізвисько «Тенго Пітерський», був коронований в 2014 році у Санкт-Петербурзі. Він неодноразово судимий за тяжкі та особливо тяжкі злочини, зокрема – за замах на вбивство.

«Встановлено, що «Тенго Пітерський» прибув у 2018 році в аеропорт «Бориспіль», після чого вирушив у місто Дніпро. Чоловік, якому офіційно заборонено перетинати кордон нашої держави, змінив прізвище і прилетів із новим паспортом. В Україні «Тенго Пітерський» зустрічався із колегами із кримінального світу, намагався перерозподілити сфери впливу. Згідно із оперативною інформацією, «злодія у законі» цікавили всі напрямки криміналу – пограбування та незаконні заволодіння автомобілями», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Працівники київської поліції провели «Тенго Пітерського» у примусову подорож назад до Туреччини. Крім того, вирішується питання щодо заборони в’їзду чоловікові на територію України строком на три років.

Нагадаємо, лише у 2018 році столичні правоохоронці видворили за межі України «злодіїв у законі» «Гегу Озургетського», «Професора», «Рамаза Багдатського».