«Київводоканал» ввів жорсткіший контроль за якістю питної води

Проби питної води
Фото: Київводоканал

«Київводоканал» збільшив кількість проб води, яка подається у централізовану мережу, з 25 до 36

У зв’язку зі спекотним літом та ситуацією з постачанням хлору, «Київводоканал» посилив контроль за якістю води, що подається для споживачів. Співпрацюючи з Держспоживслужбою у Києві та під контролем Київського міського лабораторного центру Держсанепідслужби України, «Київводоканал» збільшив кількість проб води, яка подається у централізовану мережу, з 25 до 36. Про це повідомила прес-служба компанії.

«Якість питної води контролюється на всіх етапах її підготовки, по всьому технологічному ланцюжку: на очисних спорудах, перед подачею у розподільну мережу Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій, на насосних станціях і безпосередньо в розподільній водопровідній мережі», - зазначили у «Київводоканалі».

Також повідомляється, що на очисних спорудах Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій контроль за процесом очищення здійснюється щодобово у відстійниках за 11 показниками та колекторах чистої води за 8 показниками.

На виході з очисних споруд контроль за якістю питної води здійснюється щоденно за 22 показниками, щомісячно за 48 показниками, щорічно за 76 показниками.

На 19 артезіанських насосних станціях контроль за якістю питної води здійснюється із свердловин щорічно за 37 показниками, на виході з насосних станцій щоденно за 9 показниками, щомісячно за 13 показниками, 2 рази на рік за 21 показником.

Збільшено кількість контрольних точок водопровідних мереж централізованого водопостачання з 26 до 36, питна вода контролюється 1 раз на 2 доби за 9 показниками.

Крім того, контролюється якість води джерел централізованого водопостачання – річок Дніпра, Десни, щоденно за 16 показниками, щомісячно за 44 показниками. 

Результати лабораторних досліджень надходять до програми «АКВО». Моніторинг та аналіз лабораторних досліджень проводиться технологічним відділом департаменту експлуатації водопровідного господарства та відділом технологічного контролю управління виробничого моніторингу та технологічного контролю головного офісу. 

Вода річок перед подачею у водопровідну мережу очищується та знезаражується. Очищення води на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях здійснюється реагентним методом.