Киян просять не панікувати: у місті два дні витиме сирена

Під час навчань рятувальники відпрацюють практичні завдання на місцях

Цього тижня у столиці відбудуться масштабні навчання рятувальних служб

З вівторка до четверга, 20-22 листопада, у Києві проходитимуть масштабні командно-штабні навчання рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період. Учасники відпрацюють практичні завдання на місцях у різних районах міста Києва.

У прес-службі Київської міської держадміністрації звертають увагу киян та гостей міста, що 20 листопада навчання проводитимуть із можливим запуском електросирен в Оболонському районі та 21 листопада – у Дніпровському та Деснянському районах.

Для перегляду натисніть на документ

«Закликаємо мешканців міста не панікувати у разі пересування містом великої кількості аварійно-рятувальної техніки (до навчань буде залучено понад 50 одиниць техніки), включення сирени та з розумінням ставитись до можливих незручностей через практичне відпрацювання загальноміських навчань», - йдеться в повідомленні.

Під час цих навчань загальноміську систему оповіщення не вмикатимуть, щоб не викликати занепокоєння киян. Включення сирен можливе тільки локально, на потенційно-небезпечних об’єктах, де в рамках навчання відбуватиметься перевірка формувань. Про це заявив сьогодні на прес-брифінгу начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

«Ми проводимо навчання і просимо мешканців із розумінням до цього поставитись. Якщо завтра або післязавтра ви почуєте систему оповіщення чи сигнал на об’єкті – не панікуйте, це – тренування. Жодних дій киянам виконувати не потрібно», – пояснив Роман Ткачук. Також він роз’яснив, що ж мають робити люди, якщо раптом на вулицях пролунає не навчальна сирена.

«У випадку, якщо в місті звучатиме сирена, необхідно включити телевізор чи радіоприймач, де транслюватиметься адресоване населенню повідомлення, і виконувати дії відповідно до озвучених вказівок», – розказав Роман Ткачук.

Роман Ткачук зазначив, що такого рівня навчання не відбувались уже понад 10 років.

За інформацією заступника начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві, полковника служби цивільного захисту Олега Стоволоса, відтепер кожні 5 років усі територіальні підсистеми в Україні (зокрема, наразі столиця) проводитимуть такі навчання, щоб визначити стан готовності аварійно-рятувальних служб діяти у будь-якій надзвичайній ситуації техногенного або природного характеру, яка може виникнути у регіоні.