Киянам не радять пити воду з крана

Київводоканал здійснить планову профілактичну промивку мереж у мікрорайоні Бортничі

В ніч з 12 на 13 липня, а саме з 00:00 до 06:00, Київводоканал проводитиме планову профілактичну промивку мереж у мікрорайоні Бортничі.  Зокрема у зону робіт потраплять мережі по вул. Франка, Крилова, Мостовій, Боровського, Гоголя, Шевченка та Левадній.

Попередньо проводитиметься чистка та промивка башти у цеху насосних станцій «Лівобережний». Про це повідомляє прес-служба Київводоканала.

Профілактика здійснюватиметься вночі, щоб не створювати незручності мешканцям будинків. Впродовж цього часу Київводоканал не рекомендує використовувати воду з крану у якості питної, для приготування їжі та санітарно-гігієничних потреб. Після промивки мереж перед використанням води з крану потрібно спустити її впродовж 15 хв.

Про профілактичні роботи Київводоканал заздалегідь проінформував мешканців будинків на зазначених вулицях.

Також на цьому тижні заплановано здійснити чистку та промивку резервуарів чистої води у цехах насосних станцій «Лівобережний» та «Південний»: НВС «Борщагівка», «Колекторна».

 

Довідка:

Під час здійснення промивок певної зони мереж у трубопроводи під тиском подається хлорована вода. Якщо у звичайному режимі роботи швидкість води у мережі становить 0,3-0,4 м/с, то під час проведення планових промивань до 1 м/c. Під тиском води труби промиваються від можливого осаду.

Крім планових профілактичних промивок, Київводоканал за потребою здійснює додаткові промивання мережі впродовж року: після аварійних ситуацій на водопроводі, а також за скаргами споживачів, якщо якість питної води в будинках певних районів не відповідає нормативним.