Кличко їде у Німеччину вчитися переробляти сміття

Мер Києва Віталій Кличко

У Берліні Кличко зустрінеться з держсекретарями міністерств і депутатами

22-23 березня мер Києва Віталій Кличко з робочим візитом відвідає Німеччину.

У Берліні Кличко зустрінеться з держсекретарем міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини Гунтером Адлером, держсекретарем федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомбою, депутатом Європарламенту, членом комітету у закордонних справах Елмаром Броком. Про це повідомляє прес-служба київського міського голови.

У міністерстві транспорту та цифрової інфраструктури заплановане підписання Меморандуму між КМДА та німецькою компанією ATENE про співробітництво в сфері дигіталізації (переведення інформації у цифровий формат). Метою співпраці є подальше впровадження міських проектів в системі Smart City задля комфорту та безпеки мешканців столиці.

ATENE – європейська компанія, що вже більше 10 років надає консалтингові послуги у сферах регіонального розвитку, розвитку цифрової інфраструктури, а також мобільності, енергетики і освіти. 

У Розенові, на півночі Німеччини, Кличко відвідає одне з найсучасніших підприємств з переробки твердих побутових відходів, де ознайомиться із сучасними технологіями переробки сміття. 

Також у Берліні мер Києва разом з Елмаром Броком візьме участь у панельній дискусії «Україна: у полоні кризи?», яку організовує GIZ спільно з виданням Tagesspiegel. 

GIZ є урядовою компанією, що працює по всьому світу, допомагаючи уряду Німеччини в реалізації цілей у сфері міжнародного співробітництва задля сталого розвитку та міжнародної просвіти. GIZ пропонує ефективні рішення для політичного, економічного, екологічного та соціального розвитку в глобалізованому світі, а також підтримує процеси комплексних реформ і перетворень, в тому числі і в складних умовах. Бюро GIZ працює в Києві з 2009 року.