Кличко пообіцяв продовжити боротьбу з МАФами

«Ми і надалі прибиратимемо незаконно встановлені МАФи»

Столична влада і надалі приводитиме місто до належного стану і демонтовуватиме незаконно встановлені МАФи. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ», повідомляє «Главком».

Мер наголосив, що в Києві ще залишається велика кількість незаконно встановлених МАФів.

«Якщо ми будуємо європейську столицю, то Київ має бути містом парків і скверів, а не МАФів чи базарів», - додав столичний голова.

За словами мера, робота з демонтажу незаконних МАФів була розпочата декілька років тому. Зокрема, додав він, якщо раніше в місті було майже 20 тисяч тимчасових споруд, то зараз - 6 тисяч, значна частина з яких працюють незаконно.

«Цьогоріч силами комунальників у Києві прибрали більше тисячі незаконних МАФів, ще 1200 плануємо демонтувати до кінця року», - запевнив Віталій Кличко.

Що стосується демонтажу тимчасових споруд біля метро «Політехнічний інститут», які перекривали підхід до ліцею № 142, то, за словами мера, вони також не мали жодних дозвільних документів.

Окрім того, наголосив Віталій Кличко, власникам незаконних тимчасових споруд неодноразово повідомляли про демонтаж.

«Ніхто з них на це не зважав і ми змушені були демонтувати ці МАФи. На їх місці буде сквер», – підкреслив Віталій Кличко.