Колапсу не буде? «Київпастранс» звітує про готовність до снігопадів

Продовжується встановлення та ремонт системи опалення на міському транспорті

«Київпастранс» заявив, що готовий до належної роботи за будь-яких погодних умов

Комунальне підприємство «Київпастранс» заявляє про готовність до осінньо-зимового періоду роботи. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Станом на 1 жовтня, на маршрутах міста курсує 406 тролейбусів, 306 трамваїв та 369 автобусів. «Фахівцями підприємства були відрегульовані системи освітлення салону, налагоджені системи електронних маршрутних покажчиків та аудіоінформування, продовжується встановлення та ремонт системи опалення. Опрацьовано та підготовлено резерв рухомого складу та водіїв на випадок нештатних ситуацій», - йдеться в повідомленні «Київпастрансу».

Для належного утримання зупинкових комплексів і безпечної висадки та посадки пасажирів під час ожеледиці закуплено 250 тонн сухого просіяного піску і 165 тонн солі, лопати для прибирання снігу, шкребки для чистки льоду, ломи, льодоруби. Також до холодів готується і спецтехніка: наразі вже відремонтовано 8 снігоочисників трамвайних колій, 2 бульдозери, 2 екскаватори, 2 пересувні електростанції, 13 автовишок контактної мережі.

Для забезпечення безперебійної роботи та уникнення обледеніння контактної мережі було замінено 50,7 км зношеного контактного проводу. Службою колії продовжується перевірка справної роботи електропідігріву та водовідведення стрілочних переводів трамвайних колій.

«Для злагодженої роботи на маршрутах столиці передбачили та запланували резерв рухомого складу. На випадок інтенсивних дощів чи снігопаду прийняли рішення про збільшення кількості відповідальних працівників у нічний час для контролю та надання оперативної інформації про перевірки стану колій, контактної мережі, шляхового покриття на дільницях з важкими умовами руху», - додав генеральний директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко.