Медузи атакують київські води Дніпра

У Дніпрі оселилися медузи

Солоність води підвищилася, що і дало можливість оселитися в каскаді Дніпровських водосховищ мешканцям морських лиманів

У Дніпровських водосховищах морська риба голка і дрібна медуза стали звичними мешканцями. Про це повідомила прес-служба Асоціації рибалок України.

«Річку, перегородивши дамбами, убили, позбавивши природної течії. У каскаді Дніпровських водосховищ за всі ці роки утворилася своя екосистема, відмінна від річкової - каже голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков. - У всіх бідах найдавнішої річки Європи винна людина! По берегах стоять мегаполіси, металургійні, хімічні гіганти...».

Також поля впритул підійшли до водойм і після рясних дощів вся хімія з них потрапляє у водойми. З каналів і річок вона потрапляє в Дніпровські водосховища.

Чистяков зазначив, що за твердженням вчених вода у водосховищах нагадує коктейль зі всієї таблиці Менделєєва. Завдяки всьому цьому солоність води підвищилася, що і дало можливість оселитися в каскаді Дніпровських водосховищ мешканцям морських лиманів.

«Якщо три роки тому рибу голку і медуз можна було зустріти в дельті Дніпра і на Каховському водосховищі. То сьогодні вони масово зустрічаються прямо в столичних затоках», - розповів голова Асоціації рибалок України.

Крім того, Дніпро катастрофічно заростає і міліє. Тільки в столичній акваторії 57 мілин, які через три, п'ять років можуть перетворитися в острова, якщо не вжити екстрених заходів, заявив Чистяков.