На Київщині банда викрадала людей задля заволодіння їхнім майном

Правоохоронці затримали одного із підозрюваних

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру та взято під варту чоловіка, який разом із двома спільниками в м. Фастів викрали двох людей з метою заволодіння їх майном. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Установлено, що в червні поточного року чоловік за попередньою змовою з двома товаришами вирішили шляхом вимагання заволодіти грошовими коштами та майном свого знайомого. Так, вказані особи прибули до місця проживання потерпілого в одному із сіл Фастівського району і, коли той вийшов з будинку, примусово посадили до автомобіля та вивезли до будинку підозрюваного в м. Фастів, де, застосовуючи психологічне і фізичне насильство, змусили чоловіка написати декілька боргових розписок про те, що останній отримав за продаж свого будинку 45 тис. доларів США, після чого відпустили його додому», - йдеться в повідомленні.

«Наступного дня підозрюваний спільно зі своїми товаришами приїхали до власника одного із домоволодінь в м. Фастів. Так, дочекавшись коли господар вийшов із будинку та сів до свого автомобіля, підозрюваний підійшов до нього та здійснив декілька пострілів зі зброї у тулуб. Після чого, зловмисники примусово посадили потерпілого до свого автомобіля і вивезли за місто, де спричинили йому тяжкі тілесні ушкодження», - інформують у прокуратурі.

В подальшому підозрюваний був затриманий правоохоронними органами за кермом автомобіля, у якому без свідомості перебував потерпілий.

За процесуального керівництва Фастівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 39-річному чоловіку у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна або без такого.

Досудове розслідування триває.

Вживаються необхідні слідчо-оперативні заходи щодо встановлення місця знаходження та затримання двох спільників підозрюваного.