На Київщині масово спалюють сміття

Спалювання сміття призводить до масштабних пожеж в екосистемах

Впродовж доби у Київській області було зареєстровано 11 випадків загорання сміття на загальній площі більше 2 га. В більшості випадків завдяки оперативному повідомленню рятувальникам вдалося запобігти поширенню вогню на великі площі. Та небезпека полягає в тому, що загорання побутового сміття стає причиною пожеж на сміттєзвалищах, торфовищах та в лісових масивах.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України, повідомляє «Главком».

Так, 20 серпня о 15:20 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання сміття в селі Семенівка де вогонь впритул підійшов до лісосмуги. На ліквідацію пожежі направлено черговий караул 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Березань та відділення 24-ї ДПРЧ смт Баришівка. По прибуттю рятувальники приступили до гасіння пожежі, яка сильними поривами вітру вже перекинулась на ліс. Пожежу локалізовано о 18:30 та повністю ліквідовано о 22:05 на площі 500 м2. Причина пожежі встановлюється

На пожежі працювали шість чоловік особового складу та дві одиниці техніки.

Та вже о 18:53 перше відділення 24–ї ДПРЧ смт Баришівка виїхало для гасіння пожежі сміття за межами смт Баришівка Пожежу в найкоротший час було локалізовано та повністю ліквідовано о 19:30.

Того ж дня рятувальникам Білоцерківського району довелось ліквідувати загорання на сміттєзвалищі в місті Узин по вулиці Заводській, де хтось умисно підпалив будівельні залишки. А працівники ДСНС Кагарлицького району більше години гасили сміття на несанкціонованому сміттєзвалищі в селі Стайки.

Головне управління ДСНС у Київській області звертається до всіх мешканців області з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в екосистемах, не спалювати траву, сміття та залишки рослинності, не провокуючи, таким чином, виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди оточуючим та довкіллю.