На Київщині службовець Держземагентства підробляла проекти землеустрою

На підставі підроблених проектів землеустрою здійснювалася державна реєстрація земельних ділянок у Державному земельному кадастрі

Прокуратура Київської області повідомила про підозру службовцю Держземагентства, яка, підроблюючи проекти землеустрою, здійснювала державну реєстрацію земельних ділянок у Державному земельному кадастрі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«У ході досудового розслідування встановлено, що перебуваючи на посаді завідувача сектору державного земельного кадастру Відділу Держземагентства у м. Славутич, службовець, діючи нібито від імені інженера-землевпорядника – фізичної особи-підприємця, приймала зобов’язання щодо виготовлення мешканцям міста Славутича проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд», - йдеться в повідомленні.

У подальшому, вказана службова особа, не маючи кваліфікаційного сертифіката інженера-землевпорядника та не будучи уповноваженою на складання та підписання документів від імені інженера-землевпорядника, складала шляхом внесення відповідних відомостей до документів, які знаходяться в проектах землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та підписувала від імені фізичної особи-підприємця, інженера-землевпорядника, який володіє відповідним кваліфікаційним сертифікатом, проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність.

Після цього, зловмисниця, як службова особа, виконуючи обов’язки державного кадастрового реєстратора Відділу Держземагентства у м. Славутичі, на підставі підроблених нею проектів землеустрою здійснювала державну реєстрацію земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

За процесуального керівництва Славутицького відділу Броварської місцевої прокуратури зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та за ч. 1 ст. 358 (підроблення офіційного документа, який видається громадянином-підприємцем, і який надає права, з метою використання його іншою особою) КК України.

Досудове розслідування триває.