На столичній автостанції затримали дует грабіжників

Зловмисниками виявилися 33-річний житель Вінниччини та 45-річний житель Полтавщини, які зізнались у скоєному грабежі

Зловмисники побили чоловіка і відібрали у нього рюкзак

До чергової частини Голосіївського управління поліції надійшло повідомлення про грабіж біля автостанції «Видубичі». На місце події прибули патрульні та детективи районної поліції. 

26-річний житель Херсонської області розповів поліцейським, що до нього підбігли двоє незнайомців, побили та відібрали рюкзак із мобільним телефоном і банківською карткою. Також потерпілий надав правоохоронцям детальний опис грабіжників, за яким розпочали пошук, повідомляє прес-служба поліції Києва.

На території автостанції «Видубичі» поліцейські виявили схожих за описом чоловіків, яких впізнав постраждалий. Зловмисників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 33-річний житель Вінниччини та 45-річний житель Полтавщини, які зізнались у скоєному грабежі.  

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Правопорушникам оголошено повідомлення про підозру у вчиненні злочину та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. За скоєне їм загрожує до шести років в’язниці. 

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо про викрадення ікони. Столична поліція розслідує викрадення старовинної ікони «Георгія Побідоносця».

Пізніше у Лаврі повідомили, що вкрадену ікону помітили під час спроби її продажу іноземним туристам на території Верхньої Лаври. Ікона знайдена, але тепер потребує реставрації через недбале ставлення до неї.