На засіданні комісії Київради з питань ЖКХ сталися сутички (відео)

Свободівці вимагали від депутата Святослава Кутняка покинути засідання комісії
Фото: КиевVласть

Під час сутичок було пошкоджено мікрофон депутата

У понеділок, 3 лютого, під час засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства сталися сутички. Депутат від ВО «Свобода» Володимир Назаренко почав вимагати від депутата Святослава Кутняка покинути засідання цієї комісії. Він мотивував свою вимогу тим, що Кутняк раніше вийшов з лав «Свободи» і був виключений зі складу цієї комісії 29 січня 2020 року. В ході конфлікту був серйозно пошкоджений мікрофон, за яким сидів депутат Кутняк.

Про це повідомляє KV.

В ході засідання депутат Київради Наталія Манойленко (фракція «Самопоміч») повідомила голові комісії про факт тиску на Кутняка невідомою особою.

Після тривалої словесної перепалки між Назаренком і Кутняком з групами підтримки останній залишив засідання комісії.

На захист депутата Кутняка також виступив помічник депутата Київради Прохора Антоненка Олег Симороз. Раніше Антоненко також вийшов з фракції ВО «Свобода» в Київраді.

Одна з присутніх на засіданні комісії жінок повідомила, що викликала поліцію, але правоохоронці не з'явилися. Пізніше в коридорі були помічені два бійці Нацгвардії, що охороняють Київраду, але до зали вони не заходили.

Як повідомлялося, 24 січня на засіданні постійної комісії з питань місцевого самоврядування глава фракції ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк звернувся до комісії з проханням виключити Святослава Кутняка зі складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, а також Прохора Антоненка з постійної комісії з питань транспорту.

29 січня на засіданні комісії з питань місцевого самоврядування депутати проголосували за виключення Кутняка зі складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, а також за виключення Прохора Антоненка з постійної комісії з питань транспорту.