Невідомі в масках пограбували магазин дорогої техніки в центрі Києва

Злочинці проникли в торговий зал, розкривши захисні ролети
Фото ілюстративне

Грабіжники винесли останні моделі iPhone на понад 200 тисяч гривень

У минулі вихідні невідомі пограбували магазин побутової техніки на вулиці Великій Васильківській у центрі Києва. Здобиччю злодіїв стали дорогі смартфони.

Злочинці проникли в торговий зал, розкривши захисні ролети. Про це повідомляє «Страна» з посиланням на власні джерела в Нацполіції.

У залі було багато дорогої негабаритної техніки: ноутбуків, планшетів та інших недешевих ґаджетів. Однак зловмисників цікавили лише телефони iPhone. До появи охорони, яка виїхала на сигналізацію, що спрацювала, вони встигли винести останні моделі iPhone на суму понад 200 тисяч гривень.

Пізніше адміністрація магазину підрахувала збитки за зламані ролети та розбиті вітрини - ще на 50 тисяч гривень.

За фактом крадіжки з проникненням поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 6 років позбавлення волі.

Оскільки злочинці були в масках, їхні обличчя на записах магазинних і вуличних відеокамер розгледіти неможливо. Не виключено, що у злочинців були спільники серед діючих або колишніх співробітників магазину, які допомогли їм зорієнтуватися після проникнення в приміщення. Зараз ця версія ретельно перевіряється.

Як повідомлялося, 9 травня 2020 року троє осіб проникли до приміщення медичного центру, розташованого по просп. Перемоги у Святошинському районні Києва, та, погрожуючи персоналу застосуванням насильства, забрали особисті кошти та мобільні телефони двох співробітниць. Крім цього, зловмисники викрали офіційні штампи та печатки медцентру. Грабіжників затримано та взято під варту.