Поліція розшукує аноніма, який «замінував» метро

Столична підземка

Вибухонебезпечних предметів на станції метро «Лівобережна» не виявлено

Столичні правоохоронці вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за фактом неправдивого повідомлення про замінування станції метро «Лівобережна». Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Києві.

«Вранці до управління поліції метрополітену зателефонував невідомий та повідомив, що через декілька хвилин відбудеться вибух на станції метро. За викликом негайно виїхали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група, спеціалісти вибухотехнічної служби, кінологи, рятувальники та медики. Поліцейські ретельно перевірили територію об'єкта: небезпечних предметів не виявлено», - йдеться в повідомленні.

Інформація про подію належним чином зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень управління поліції в метрополітені. 

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Поліція встановлює особу аноніма, який повідомив про замінування.

Сьогодні близько 8:30 надійшло анонімне повідомлення про мінування станції метро «Лівобережна». Станцію було зачинено для пасажирів. Потяги проходили станцію без зупинки.

Крім того, у понеділок близько 7-ї ранку надійшло повідомлення про замінування станції метро «Гідропарк». Вибухонебезпечних предметів виявлено не було.