Поліція затримала львів’янина, який «замінував» столичну підземку

Затриманий мешканець Львова, який підозрюється у «замінуванні» станції столичного метро

Чоловік за невдалий «жарт» може сісти до в'язниці на 8 років

У результаті розшукових заходів правоохоронці затримали чоловіка, підозрюваного у неправдивому повідомленні про замінування станції метро «Лівобережна». Затриманий 1958 року народження, місце проживання його зареєстроване у м. Львів.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

«Правопорушник останнім часом мешкав на території столиці. Він зізнався, що вранці зробив неправдиве повідомлення про замінування столичної станції метро із хуліганських спонукань. Крім того, вже встановлено, що він і раніше мав судимість за «мінування» інших об'єктів. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - розповів т.в.о. начальника управління поліції в метрополітені ГУНП у Києві Ростислав Падалко.

Наразі розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 16 липня близько 8:30 надійшло анонімне повідомлення про мінування станції метро «Лівобережна». Станцію було зачинено для пасажирів. Потяги проходили станцію без зупинки.

Крім того, у понеділок близько 7-ї ранку надійшло повідомлення про замінування станції метро «Гідропарк». Вибухонебезпечних предметів виявлено не було.