Порошенко звільнив голову РДА, якого спіймали на хабарі у 1,3 мільйона гривень

Голову РДА на Київщині взяли на хабарі у 1,3 мільйона гривень

Голову Поліської райдержадміністрації звільнено згідно з поданою ним заявою

Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Янкового з посади голови Поліської районної державної адміністрації Київської області.

Відповідне розпорядження № 48/2018-рп опубліковане на сайті глави держави.

«Звільнити Янкового Олександра Григоровича з посади голови Поліської районної державної адміністрації Київської області», – йдеться в документі.

Зазначається, що посадовця звільнено згідно з поданою ним заявою. 

Раніше, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що військова прокуратура затримала в Київській області декількох чиновників на хабарі 1,3 млн гривень.

«Затримані голова Поліської райдержадміністрації Київської області та його заступник, а також державний кадастровий реєстратор Держгеокадастру в Іванківському районі вимагали та отримали від голови правління однієї з місцевих громадських організацій хабар у розмірі 1,3 мільйона гривень за сприяння у передачі в оренду земельних ділянок площею близько 300 гектарів, розташованих в межах Поліського району Київської області», – написав Луценко.

Прокурор додав, що земельні ділянки (паї), належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місце знаходження яких наразі невідоме.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили у Глухові на хабарі інспектора Сумського прикордонного загону та оперуповноваженого місцевого підрозділу Нацполіції.