Правоохоронці затримали групу квартирних злодіїв, які обікрали переселенку з Донбасу

Банда промишляла у Києві майже два роки

Прокуратурою міста Києва спільно з працівниками Слідчого управління та Управління карного розшуку столичного главку поліції затримано злочинну групу, учасники якої майже два роки промишляли квартирними крадіжками на території столиці.
Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.
 
До складу цієї групи входило троє мешканців Київщини (двоє чоловіків та жінка), кожен з яких під час здійснення злочинів виконував свою роль. До помешкань потерпілих зловмисники проникали шляхом пошкодження замків вхідних дверей, попередньо вивідавши інформацію про господарів, їхні статки та образ життя.
 
У такий спосіб, зокрема, у січні 2015 року від злодіїв постраждала переселенка з Донбасу, яка оселилася в місті Києві та зберігала усі свої заощадження в орендованій квартирі.  Сума збитків, спричинених лише за цим епізодом, сягає понад 600 тис. гривень.
 
За результатами проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося вийти на слід підозрюваних та затримати їх.
 
В ході проведення обшуків у зловмисників вилучено три пістолета травматичної дії, гранату, значну кількість виробів з дорогоцінних металів, комп’ютерну техніку, грошові кошти, вироби з хутра, документи, які свідчать про здачу цінних речей до ломбардів, балаклави та радіостанції.
 
Наразі прокуратурою міста вказаним особам повідомлено про підозру за ч.5 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) та подано клопотання до Шевченківського районного суду м. Києва про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.