Радянські звички: очільник «Київзеленбуду» жене киян на суботники

Михайло Наконечний похизувався своїми «новаторськими» ідеями.

Керівник комунального об’єднання столиці доповів киянам, що на нараді керівників комунальних підприємств з благоустрою зелених насаджень було вирішено систематично долучати киян до толок.

«Маємо системно підійти до проведення толок. Кияни долучаються до висадки, до прибирання. Ми допоможемо в організації цього заходу. А саме: 22, 29 жовтня та 5 листопада», - наголосив Наконечний.

Як зазначається у Вікіпедії, толока - одноразова безоплатна праця гуртом для швидкого виконання великої за обсягом роботи. За звичаями українців толока є формою селянської взаємодопомоги, на яку скликають сусідів, родичів та товаришів. Зазвичай толока передбачає частування працівників.

Вже зрозуміло, що працю мешканців столиці ніхто не збирається оплачувати. Але цікаво, чим пан Наконечний збирається частувати охочих навести порядок у місті.

Також нагадаємо, що під час окупації України радянською владою «совєти» дуже любили проводити суботники. Суботники розглядалися як один із засобів комуністичного виховання мас.