Швидкість, драйв, екстрим: на «Чайці» відкрився черговий сезон

Гонки на автодромі у Києві
Фото: Інформатор

На автодромі зібралися фанати автоспорту і любителі швидкої їзди

У неділю, 22 квітня, на столичному автодромі «Чайка» пройшло «Відкриття сезону RTR 2018» - захід, який зібрав фанатів автоспорту та любителів швидких автомобілів, тюнінгу і шоу. Гонщики зі всієї країни показали майстерність управління своєю технікою.

Вперше в рамках заходу було проведено Чемпіонат України RTR Time Attack. Про це повідомляє Інформатор.

У відкритті сезону RTR 2018, а саме в гонці на час RTR Time Attack, взяли участь понад 50 осіб. Кільцеві змагання RTR Time Attack діляться на два типи: чемпіонат України в класах R1, R2 і національна серія в класах сlassic, TS, RS, S1, S2, S3. Кожен клас відрізняється один від одного об'ємом двигуна і наскільки автомобіль піддався тюнінгу від заводських налаштувань і деталей. На «Чайці» дві кільцеві траси, всі учасники із задоволенням прокотилися по малому кільцю, його дистанція – 1,3 км. Велике кільце траси не задіяли, його довжина 2,4 км.

Вже на першому етапі цієї серії відчувалося, що спортсмени готові відразу ж і «по-серйозному» боротися за медалі нинішнього сезону. Всього список вмістив 51 учасника в семи категоріях. При цьому, якщо у «професіоналів» у кожному з класів зібралося приблизно рівне число болідів, то у любителів був невеличкий «різнобій»: наприклад, в S2 заявилося всього сім пілотів, в S3 виявилася дев'ять машин. Погода не зіпсувала враження нікому, сонце світило і максимально прогріло трасу, що тільки збільшило швидкість гонщиків на треку. Серед тих, хто стартував, була присутня єдина дівчина-пілот, киянка Олена Іванова. За її словами, зараз в чемпіонаті України мало учасників жіночої статі, але їй дуже подобається «ганяти», тому вона ні краплі не шкодує, що бере участь в одній категорії разом з чоловіками.

Перебування гостей на заході стало незабутнім завдяки безлічі розваг, підготовлених організаторами. Між бойовими заїздами основного чемпіонату провели Drift & StuntShow - показові виступи провідних дрифтерів і стант-райдерів України. А також DriftTaxi, в рамках якого кожен бажаючий зміг покататися з професійним пілотом на дрифтовому автомобілі. Всі любителі і професіонали тюнінгу взяли участь у великому RTR Tuning Show, де були представлені найяскравіші автомобілі країни.