Скандал в Ірпені: депутати кажуть, що вони не голосували «рівноправ’я у Житомирі», то був лише проект

Секретар Ірпінської міськради Анастасія Попсуй
Фото: сайт Ірпінської міськради

Проект рішення, який оприлюднили депутати Ірпінської міськради від «Свободи», був робочим і в ньому були певні помилки

Проект рішення про приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, який оприлюднили депутати Ірпінської міськради від «Свободи», був робочим і в ньому були певні помилки. Зокрема, помилковою була теза про рівність можливостей «жінок і чоловіків у житті місцевої громади м. Житомира». Про це повідомила в коментарі «Главкому» секретар Ірпінської міськради Анастасія Попсуй.

Вона зазначила, що оприлюднений «свободівцями» проект подавався до міськради ще місяць тому, і за час до голосування у нього були внесені зміни. Тобто, у кінцевому варіанті проекту рішення про приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад йшлося про громаду Ірпеня.

«Ірпінь у межах своєї компетенції голосував за Ірпінь», - підкреслила Попсуй.

Вона також додала, що депутати від «Свободи» на сесії міськради заявили, що вони взагалі не отримали проектів рішень. А голова їхньої фракції скаржився, що у них немає принтера, щоб роздрукувати документи. Хоча, за словами Попсуй, проекти рішень оприлюднюються на сайті міськради.

Секретар міськради додала, що рішення про приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, за який проголосувала Ірпінська міськрада, на цьому тижні буде оприлюднено на сайті ради.

Нагадаємо, 3 липня депутат Ірпінської міськради від «Свободи» Сергій Глиняний заявив, що рада проголосували за рівність жінок та чоловіків Житомира. За його словами, у проекті рішення, який роздали депутатам, йшлося «про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у житті місцевої громади м. Житомира».