Столична влада стверджує, що черга в дитсадки скоротилася у п’ять разів

За останні 4 роки було збудовано 6 новобудов, реконструйовано 12 садків, які тривалий час не функціонували

На сьогодні столиця є беззаперечним лідером в Україні з розширення мережі закладів дошкільної освіти, адже всього за 4 роки вдалося скоротити чергу в дитсадки у 5 разів. Однак наразі місто розглядає можливість більш «інтенсивного» варіанту подальшого розвитку дошкільної освіти. Про це повідомила у своєму виступі голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час міжнародного семінару щодо управління муніципальними дошкільними закладами. Також на заході був присутній посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, повідомляє прес-служба КМДА.

«Другий рік поспіль столиця має найкращий показник розширення мережі закладів дошкільної освіти в Україні. Адже за 4 роки завдяки комплексному підходу нам вдалося додатково створити 12 600 місць, і отже, скоротити чергу дітей від 3 до 5 років у 5 разів», – сказала Старостенко.

Вона додала, що збільшення кількості місць стало можливим завдяки багатовекторній роботі у цьому напрямі. Зокрема, за останні 4 роки було збудовано 6 новобудов, реконструйовано 12 садків, які тривалий час не функціонували. Окрім цього, відновлено роботу 257 груп у працюючих садках, що дорівнює 21 закладу. Також видано ліцензію 32 закладам приватної освіти та 15 центрам розвитку на право надання дошкільної освіти.

«Місто постійно у пошуку нових управлінських рішень, аби якомога ефективніше використовувати наявні ресурси, при цьому задовольнити потреби усіх маленьких киян. Один із таких проектів, які наразі у процесі розгляду, – «Гроші ходять за дитиною». У результаті ми плануємо закріпити за дитиною прораховану суму, яка йтиме у той заклад дошкільної освіти, у якому вона буде навчатися незалежно від форми власності», – зазначила голова постійної комісії.

Також у своєму виступі Старостенко відзначила позитивні результати роботи оновленої системи електронного запису дітей у ДНЗ. Система не лише автоматично зараховує дітей у ДНЗ, а й надає найбільш актуальну інформацію щодо роботи і місць у мережі ДНЗ, що дозволяє здійснювати швидкі управлінські рішення.