Столичні оперативники затримали псевдомінера банків

Псевдомінером виявився 39-річний уродженець Чернігівщини, який останнім часом мешкає у столиці
Фото: Нацполіція

Чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі

У столиці оперативники затримали чоловіка за неправдиве повідомлення про мінування банківських установ на вулицях Раїси Окіпної та Микільсько-Слобідській. Про це інформує прес-служба поліції Києва.

Нагадаємо, що повідомлення про мінування двох відділень банків у Дніпровському районі Києва надійшло 13 листопада.

За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативна група районного управління поліції, екіпажі патрульних, працівники вибухотехнічної служби та кінологи.

Працівники поліції, які прибули на вулицю Микільсько-Слобідську, обстежили зазначену будівлю, хоч там і не розташовувалося банківське відділення. А під час огляду будинку на вулиці Раїси Окіпної поліцейські виявили банкомат фінансової установи. У результаті перевірок небезпечних предметів не виявили.

Згодом працівники карного розшуку встановили особу, яка повідомила про псевдозамінування. Зловмисником виявився 39-річний уродженець Чернігівщини, який останнім часом мешкає у столиці. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.