Стрілянину в кафе на Позняках влаштував військовослужбовець

Стрілянина сталася в кафе на вулиці Михайла Гришка 

Фото: Інформатор

Офіцер ЗСУ, який застосував у кафе зброю, затриманий

Військова прокуратура розслідує обставини хуліганських дій військовослужбовців у кафе в Дарницькому районі Києва. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» відносно майора ЗСУ», - йдеться в повідомленні.

Установлено, що у суботу, 6 жовтня, вказаний військовослужбовець відпочивав в кафе у Дарницькому районі столиці разом із двома іншими офіцерами. Близько 04:00 під час конфлікту та бійки із групою цивільних осіб майор ЗСУ застосував проти останніх травматичну зброю, а саме - зареєстрований особистий пістолет травматичної дії «ФОРТ-12», внаслідок чого травмовано двоє цивільних. 

Офіцер ЗСУ затриманий. До суду передано клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

Стан здоров’я травмованих задовільний, госпіталізації не потребували.

Хід досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі у військовій прокуратурі Центрального регіону України.

Раніше повідомлялося, що внаслідок стрілянини в кафе на вулиці Михайла Гришка у Києві поранено двох охоронців, затримано трьох осіб.