У Білій Церкві презентували електробус за 8,5 млн грн (фото)

Електробус Skywell

Наразі невідомо, чи купуватиме Біла Церква дану техніку

20 березня керівництво Білої Церкви оглянуло електробус Skywell. Про це передає «Моя Київщина» з посиланням на голову Агентства енергетичних реформ Володимира Землякова.

«Разом з колегами з Агентства Енергетичних Реформ України і компанією BioAuto в місті Біла Церква провели презентацію електробуса Skywell. Разом з мером Геннадієм Диким і заступником мера Олександром Поляруш, а також фахівцями місцевого тролейбусного депо, був проведений детальний огляд електробуса», - зазначив він.

«Переконалися в бездоганних технічних перевагах: запас ходу 300 км(при середньо-статистичному маршруті 230-250 км/день), собівартість км - 2 грн, дизельна піч, що дозволяє не тільки обігрівати салон без використання ємності акумуляторів, але і обігрівати самі акумулятори, система теплових насосів, ходова MAN. Ось перелік лише частини переваг. Ну що друзі, майбутнє вже настало», - резюмував він.

Щоправда, наразі невідомо, чи купуватиме Біла Церква дану техніку.

Варто зазначити, що депутати міськради Білої Церкви звинувачують у корупції чиновників з білоцерківського КП «Тролейбусне депо».

Максимальна швидкість електробусу складає до 70 км/ч. Запас ходу досягає 300 км. При цьому на зарядку потрібно всього від 0,6 до 1,3 години. Ціна на даний електробус - 320 тисяч доларів – тобто 8 мільйонів 427 тисяч гривень.