У Борисполі планують добудувати школу за 195 млн грн

Повністю готовий проект добудови Бориспільської школи №5

Добудова має стати єдиною гармонійною будівлею із нинішньою школою та матиме сучасний благоустрій території

Міська влада Борисполя планує добудувати школу № 5 ім. Костянтина Могилка.

Процес підготовки до бажаного старту робіт триває.

Міський голова Анатолій Федорчук повідомив місцевому виданню «Вісті», що «повністю готовий проект добудови школи №5, він пройшов експертизу — документ у міському Управлінні капітального будівництва».

За словами мера, вартість добудови — 195 млн грн.

«Приміщення розраховане на 400 місць. Передбачено внутрішній дворик. Проектом розраховано, щоб добудова стала єдиною гармонійною будівлею із нинішньою школою та мала сучасний благоустрій території», - сказав мер.

Головним каменем спотикання на шляху до втілення задуму, визнає Федорчук, буде фінансування. Оскільки йдеться про серйозні витрати на будівництво із міської казни, влада обіцяє передбачити стартову суму під час планування бюджету на 2019 рік та заручитися підтримкою обласних депутатів, щоб розраховувати на фінансування із обласного бюджету. «Лише за кошти міського бюджету важко буде втілити добудову, оскільки потрібен капітальний ремонт приміщення діючої школи №5, що теж передбачає витрати», — говорить міський голова.

На початку 2019 року, за твердженням голови, можна буде говорити про оголошення тендеру та згодом залиття фундаменту добудови школи № 5.