У держвласність повернуто майже 13 га лісів під Києвом

Прокуратура Київської області відновила порушені права держави на землі лісового фонду, які незаконно вибули із власності

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратури Київської області суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України та Державного підприємства «Київське лісове господарство» щодо витребування з незаконного володіння товариства земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 12,8 га. Ринкова вартість землі становить близько 336 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Зокрема, встановлено, що спірні земельні ділянки вибули з державної власності у власність фізичних осіб шляхом укладання договорів купівлі–продажу та в подальшому були відчужені громадянину, який створив товариство, а у подальшому передав ці ділянки до статутного фонду товариства.

Задовольняючи позов прокурора, суд дійшов висновку, що спірні земельні ділянки відносяться до земель лісового фонду, вибули незаконно з державної власності поза волею Кабінету міністрів України, як розпорядника відповідних земель, та Державного підприємства «Київське лісове господарство», як постійного землекористувача відповідними земельними ділянками.

На виконання вказаного судового рішення органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію речового права (оренди) на спірну земельну ділянку за вищевказаним товариством.

Таким чином, прокуратура Київської області відновила порушені права держави на землі лісового фонду, які незаконно вибули із власності.