У Києві уже запрацював пункт переробки новорічних ялинок

Здати ялинку на переробку можна у Деснянському районі

У Києві почав роботу пункт прийому й переробки новорічних ялинок.

Пункт працює на території виробничої бази комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Деснянського району за адресою вул. Електротехнічна, 26 в робочий час (з 8:00 до 17:00).

Новорічні ялинки, які потраплятимуть на підприємство, будуть подрібнювати на щепу та в подальшому використовують для мульчування пристовбурових лунок зелених насаджень.

«Це дасть змогу в майбутньому молодим посадкам дерев отримувати більшу кількість вологи та поживних речовин. Саме тому новорічні дерева краще не викидати, а утилізувати», - зазначили у КП УЗН Деснянського району.

Нагадаємо, на території лісів Києва організовано патрулювання мобільними групами працівників лісової охорони комунальних лісопаркових господарств та міського декоративного розсадника «Теремки» задля забезпечення охорони хвойних насаджень від самовільних порубок у передноворічний період 2019 року.

Із 15 до 31 грудня у восьми районах Києва на 190 локаціях триватиме продаж натуральних хвойних дерев із лісових господарств Сумської, Київської, Житомирської та Полтавської областей.