У Києві «втомилися» 75 мостів: на ремонт треба мільярди гривень

Ообсипався міст над проспектом Миколи Бажана біля станції метро «Осокорки»
Фото: Вести

75 мостів у столиці перебувають в передаварійному стані

Для повноцінного ремонту інфраструктури Києва необхідні сотні мільярдів гривень, яких місто не має у своєму розпорядженні. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в інтерв'ю журналу Новое время.

Водночас Київ і надалі вкладатиме максимальну кількість доступних коштів в оновлення мостів, доріг та інших найважливіших інфраструктурних об'єктів міста, пообіцяв Кличко.

Він нагадав, що реконструкція одного лише «втомленого» Шулявського моста обійдеться в 1 млрд грн, тоді як своєї черги чекають десятки інших шляхопроводів.

«Зробили обстеження: 75 мостів перебувають в передаварійному стані. Можете собі уявити? Один - понад один мільярд, а 75? Скільки грошей потрібно вкладати тільки в мости!» - підкреслив Кличко.

Ще понад мільярд гривень потрібно на ремонт колектора, без якого «існування Києва неможливе», зазначив мер. «Цього ми не бачимо. Ми відкриваємо воду в крані, а звідки вона прийшла, куди вона йде, нікого не цікавить. Важливо, щоб вона була. Для цього потрібно зробити інфраструктуру, - переконаний Кличко. - Колектор був у аварійному стані з 1999 року. Ми в минулому році запустили другу нитку колектора. Це дуже важливо».

Столичний міський голова також розповів про обсяги ремонту київських доріг. За його словами, з 1667 км доріг в Києві вже відремонтували третину. 500 км з них реконструювали за два останні роки.

«Якщо в 2018-му відремонтуємо ще 300 км, майже половина доріг, що є в Києві, буде відповідати європейським стандартам. Це нові покриття і доріжки, тротуари та освітлення. І кияни вже це бачать», - переконаний Кличко.

Як повідомляв «Главком», вартість скандальної реконструкції Шулявської розв’язки зросла до 830 млн грн.