У Коцюбинському заколотники штурмували кабінет селищного голови (відео)

Євген Мельничук та Микола Єременко штурмували кабінет Ольги Матюшиної
Фото: Громада Приірпіння

11 квітня Матюшину поновлено в реєстрі як селищного голову

У середу, 11 квітня, реєстраторка з села Семенівка Обухівського району поновила в реєстрі Ольгу Матюшину як голову селищної ради Коцюбинського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Матюшина.

Внесення до реєстру депутата Миколу Єременка як в.о. голови реєстратори визнали технічною помилкою.

«Скасовано вчорашній запис в реєстрі як технічну помилку. Жодних висновків після колегії Мінюсту переворотчики не зробили. Але сигнали в державі дуже тривожні. З реєстром треба щось робити, це дуже небезпечний інструмент, до якого доступ може отримати будь-хто на місцях», – коментує ситуацію Матюшина (БПП).

Після того, як стало відомо про те, що Матюшину поновили в реєстрі, заколотники на чолі з мешканцем Ірпеня Євгеном Мельничуком почали ламати двері в кабінет Матюшиної, повідомляє Громада Приірпіння.

Надвечір до ради приїхала Матюшина. Вона наполягала на тому, щоб приміщення ради залишили не працівники ради.

Також приїхали представники прокуратури та керівництво поліції Ірпеня.

Працівники ради, які так і не дозволили заколотникам виламати двері в кабінеті Матюшиної, переконані, що за дверима підроблена печатка Єременка, документи, комп’ютери, які можуть бути речовими доказами в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 5 квітня Мінюст поновив в реєстрі Матюшину, визнавши неправомірною та скасувавши дію ірпінського реєстратора.

7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Робота ради заблокована вже понад три тижні.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.