У Святошинському районі столиці демонтували три нелегальних заправних пункти

Правоохоронці виявили низку нелегальних заправних станцій

У Києві співробітники прокуратури за допомогою поліції і рятувальників припинили діяльність двох нелегальних автогазозаправних станцій та дизельного пункту, розташованих на вулиці Жмеринський, Симеренка та на перетині Кільцевої дороги та вулиці Тулузи.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.
Під час проведення огляду встановлено, що заправки здійснюють свою діяльність без будь-яких дозвільних документів із численними порушеннями норм держтехногенбезпеки.
 
Одна із заправок, що діяла під торговою маркою "Барс", розташовувалась на території автостоянки, під вікнами приватних житлових будинків, інша - біля торгового ринку. Таке небезпечне розташування становило реально загрозу життю громадян.
 
На сьогодні діяльність незаконно встановлених автогазозаправного та дизельного пунктів припинена шляхом їх демонтажу.
 
З метою забезпечення збереження речових доказів, до місцевого суду готується клопотання про накладення арешту на вилучене майно.
 
Загалом з початку року органами столичної прокуратури спільно з Головним управлінням Нацполіції у м. Києві у ході досудового розслідування кримінальних проваджень демонтовано та вилучено 53 одиниці обладнання незаконно розміщених АГЗС, а також понад 124 тис. літрів газу вартістю близько 1,2 млн. грн.Щодо всього вилученого майна перед судом ініційовано питання накладення арешту. За результатами досудового розслідування до суду скеровано 6 обвинувальних актів за фактом незаконної діяльності 7 об’єктів АГЗС. Крім того, ще одній особі повідомлено про підозру у вчиненні аналогічного злочину.