За тиждень на водомережі Києва сталося понад сто прорирів

Через аварії води не було за 19 адресами

Було ліквідовано 185 засмічень каналізаційних мереж

За минулий тиждень, з 11-го по 17 травня, Київводоканалом було виявлено та ліквідовано 108 витоків. Тимчасово було обмежено водопостачання за 19 адресами, на виїзді працювало 5 автоцистерн для забезпечення питною водою мешканців відключених будинків.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

За тиждень Київводоканалом було подано для споживання киянам 4,09 млн куб. м питної води. Загальні обсяги відведення стоків становили 4,62 млн куб. м.      

Крім того, було ліквідовано 185 засмічень каналізаційних мереж. Промито 9552 м каналізаційних мереж. Бортницька станція аерації працювала у сталому режимі. Перевищень екологічних норм у скидах не допущено.

Трьома лабораторіями - Дніпровською, Деснянською та Центральною - відібрано 7380 проб. Контроль якості питної води в водопровідних мережах міста здійснювався в 20 контрольних точках.

Відхилень від нормативних показників немає. Якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».


Як повідомлялося, Київводоканал заявив про намір змінити розмір тарифів на водопостачання та водовідведення на 2021 рік.