Заступника мера Вишгорода зловили на корупції

Суд оштрафував одного із заступників голови Вишгородської міської ради за корупційне правопорушення

Прокуратурою Київської області доведено вину одного із заступників голови Вишгородської міської ради у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київщини.

Органами прокуратури Київської області систематично здійснюється моніторинг декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зазначили у відомстві.

«Так, за матеріалами прокуратури області, уповноваженим суб’єктом, складено протокол про вчинення одним із заступників голови Вишгородської міської ради адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю). Установлено, що вказана службова особа несвоєчасно, без поважних причин, повідомила про суттєві зміни в майновому стані, які виникли у зв’язку з придбанням ним земельних ділянок», - інформують у прокуратурі.

Судом першої інстанції правопорушника визнано винним у вчиненні вказаного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 1 700 грн.