У Києві патрульні розпочнуть вивчати англійську мову

Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації проекту «Англійська для патрульної поліції Києва».

Кличко відзначив, що столична влада спільно з Британською Радою в Україні, посольством США в Україні продовжує проект Capital English і тепер долучає до нього і столичних патрульних. 600 патрульних поліцейських пройдуть безкоштовний курс навчання англійської мови за найвищими міжнародними стандартами.

«Нова поліція - це не тільки нова уніформа і нові автівки, це насамперед новий сервіс для всіх, хто потребує допомоги. І володіння іноземними мовами, зокрема англійською, - це одна з ключових складових професійної роботи нової поліції», - наголосив Віталій Кличко.

Посол Сполучених Штатів Америки Марі Йованович відзначила, що англійська - це мова бізнесу, науки, дипломатії, а віднедавна - ще і мова провоохоронців. «Кожного року Україну відвідують мільйони гостей з-за кордону для ведення бізнесу, відпочинку, відвідування родин. І дуже багато гостей не спілкуються українською. Тож мета програми - допомога гостям з-за кордону, - зауважила посол. - Ця програма також допоможе у співпраці українським поліцейським з правоохоронцями з Європи та інших країн», - зазначила Марі Йованович.

У свою чергу посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф розповіла, що до проекту будуть залучені 14 викладачів Британської Ради, які протягом 7 місяців навчатимуть столичних поліцейських англійській мові. І відзначила, що програма курсів розроблена спеціально для правоохоронців, тож поліцейські насамперед вивчатимуть такі теми як: опис людей, транспортних засобів, орієнтування у місті тощо.