«Шахтар» допоможе створити у Маріуполі центр розвитку спорту

У Маріуполі за участю ФК «Шахтар» презентували програму розвитку спорту

У Маріуполі презентували Цільову програму розвитку спорту «Будь сильним. Надихай. Будь першим», в рамках якої планується комплексна модернізація спортивної інфраструктури міста. Даний проект став можливий завдяки рішенню президента ФК «Шахтар» Ріната Ахметова про перереєстрацію клубу в Маріуполі, що принесе місту додатковий фінансовий ресурс.

Ключова мета програми - збільшити число людей, які займаються спортом. Для цього протягом п'яти років в кожному районі Маріуполя з'явиться повноцінний сучасний спортивний комплекс з плавальними басейнами, біговими доріжками, обладнанням для гімнастів, борців, боксерів і футболістів. Крім того, на території шкіл збудують близько 150 спортивних об'єктів. Також в рамках програми створять Центр підготовки тренерів і відкриють близько 100 громадських спортивних клубів.

«Через п'ять років Маріуполь стане спортивним символом сходу України. Тут буде єдиний футбольний комплекс у країні, розташований на березі моря. Будемо розвивати міні-футбол. При кожній школі з'являться багатофункціональні поля. Маріуполь стане центром розвитку молодіжного футболу. Я дякую за такий подарунок до 240-річчя від всіх маріупольців президента ФК «Шахтар» Ріната Ахметова», - зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко, який презентував програму.

У свою чергу генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін додав, що вибір даного міста для реалізації такого масштабного проекту був невипадковим, адже він - найбільший з точки зору кількості співробітників групи СКМ і, крім усього, прийняв десятки тисяч переселенців.

«Маріуполь - промисловий центр, місто, яке повинно приділяти підвищену увагу розвитку масового спорту, адже спорт - це здоров'я і активний спосіб життя. А здоров'я сьогодні - це один з ключових пріоритетів розвитку сучасного суспільства», - підкреслив він.

На презентацію проекту також приїхав капітан «Шахтаря» Даріо Срна. Він поспілкувався з дітьми-переселенцями і вручив їм атрибутику улюбленого клубу.

«До Маріуполя приїжджаєш і відчуваєш себе як вдома. Сьогодні я бачу тут десятки хлопців з палаючими очима, які люблять футбол, люблять спорт. І мені хотілося б, щоб таких палаючих очей було все більше. Хочеться зробити Маріуполь спортивним містом. Тепер перемога «Шахтаря» означає, що ми можемо побудувати для вас нове поле, покликати працювати з дітьми кращих тренерів, забезпечити м'ячами або формою. Упевнений, що співпраця Маріуполя і «Шахтаря» відкриє двері в спорт багатьом дітям», - звернувся він до своїх шанувальників.