Збій у роботі Facebook. У Цукерберга визнали: наслідки насправді масштабні

У компанії визнали: збій у роботі зачепив не лише сам не лише Facebook, а і програму Messenger

Збій у роботі соцмережі Facebook у понеділок, 2 червня, призвів до того, що люди, які були заблоковані, тимчасово були розблоковані, пише ВВС.

У компанії визнали: збій у роботі зачепив не лише сам не лише Facebook, а і програму Messenger. Тимчасові проблеми відчули, як мінімум, 800 тис. користувачів.

За словами директора департаменту Facebook із конфіденційності Ерін Еган, користувачі, яких було випадково розблоковано, могли бачити лише дописи, розміщені для широкої аудиторії - наприклад, фотографії, якими поділилися друзі друзів. Водночас вона додала: «Ми знаємо, як важливо заблокувати когось, і ми хочемо вибачитися».

Еган зауважила, що 83% людей, які відчули на собі збій, «бачили лише одну особу, яку вони заблокували».

«Хоча збій відчув на собі невеликий відсоток користувачів з 2,4 млрд користувачів Facebook у всьому світі, цей збій створює проблеми з для тих, хто використовує функцію блокування, як спосіб уникнути переслідування на платформі», - зауважує ВВС і додає, що розкриття інформації відбувається на тлі тривалої кризи конфіденційності в компанії.

Як відомо, соціальна мережа Facebook фігурує в скандалі з компанією Cambridge Analytica, яка могла незаконно отримати дані мільйонів користувачів соцмережі і вплинути на вибори багатьох країн світу, в тому числі американські 2016 року, так як працювала з передвиборчим штабом Дональда Трампа. Цукерберг вже дав свідчення у цій справі на слуханні в Сенаті США.