13 загиблих і близько 50 поранених: Слідком РФ заявив про теракт в Керчі

Фото: kerch.com.ru

В їдальні Керченського коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами

Слідчими органами Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим порушено кримінальну справу за фактом вибуху в одному з коледжів міста Керчі за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 КК РФ (терористичний акт).

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

«За попередніми даними, сьогодні в їдальні Керченського політехнічного коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами. На даний момент відомо про 13 загиблих і близько 50 поранених, велика частина з них - підлітки. Дані про постраждалих уточнюються», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що на місці трагедії працюють фахівці-вибухотехніки, після завершення роботи яких слідчі приступлять до огляду місця події безпосередньо в епіцентрі вибуху.

«За вказівкою голови Слідчого комітету Російської Федерації кримінальну справу передано для подальшого розслідування до центрального апарату відомства. Крім того, голова СК Олександр Бастрикін направив на місце події криміналістів і слідчих СК РФ, що мають досвід розслідування такого роду злочинів. Сформовано штаб, до якого увійшли співробітники СК Росії, ФСБ і МВС РФ. Слідчі приступили до допиту свідків і очевидців, вивчається відео з камер спостереження, встановлюються всі обставини події», - заявили в Слідчому комітеті.

Нагадаємо, директор технікуму в Керчі Ольга Гребеннікова розповіла про теракт в навчальному закладі, який стався в середу, 17 жовтня.