Адвокат Мосійчука прокоментував сьогоднішні обшуки прокуратури в його квартирі

Андрій Мамалига

Захисник припускає, що законні підстави обшуку є

Сьогодні зранку тривають обшуки у квартирі адвоката нардепа Ігоря Мосійчука Андрія Мамалиги.

Про це повідомив сам захисник нардепа. 

«Сьогодні ГПУ за клопотанням заступника генпрокурора Столярчука проводить, як мені відомо, 9 обшуків по якомусь кримінальному провадженню, де власне керує Столярчук, пов'язаному з рейдерством. Але чомусь о 9 ранку приїхав слідчий у моє помешкання, зачитав ухвалу Печерського суду і зажадав видати предмети, які пов'язані із злочинною діяльністю. Оскільки я такою діяльністю ніколи не займався і не планую, звичайно, що нічого не видав. Потім я запропонував провести обшук, приїхав Ігор Мосійчук і вони (слідчі - Ред.) сказали що їм хтось погрожує, тисне і не дає здійснювати процесуальні дії.  Але щойно знов зателефонували, сказали що ще раз приїдуть щоб проводити процесуальні дії», - пояснив Мамалига.

На думку, адвоката, можливо законні підстави обшуку і є.

«Але питання в тому, що пан Столярчук здіснював процесуальне керівництво у справі Ігоря Мосійчука, якого я захищаю. Він здійснює процесуальне керівництво у справі Олексія Бевзюка і саме у цій праві на сьогодні призначено слухання . Можна стверджувати, що всі ці процесуальні дії створені , щоб я не з'явився до суду. А  сьогодні у Печерському суді мають обирати  захід моєму підзахисному. Тому я вважаю це звичайним тиском на адвоката у зв'язку із адвокатською діяльністю», - сказав Мамалига.

Раніше стало відомо, що Генеральна прокуратура прийшла з обшуком в приймальню народного депутата Ігоря Мосійчука.

Згодом народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук у коментарі «Главкому» розповів, із чим пов’язані обшуки у його помічника та адвоката Андрія Мамалиги – його «звинувачують нібито в причетності до якоїсь оборудки».