Адвокат розповів, за яких умов Янукович виступить в суді

«Янукович вже неодноразово за його особистим підписом вимагав забезпечити його виступ», - заявив адвокат Віктор Сердюк

Адвокат Віктор Сердюк заявив, що колишній президент України Віктор Янукович готовий виступити з останнім словом в Оболонському районному суді Києва в рамках процедури міжнародної правової допомоги.

Про це у понеділок, 22 жовтня, повідомляє ТАСС.

«Янукович вже неодноразово за його особистим підписом вимагав забезпечити його виступ, але суд протягом всього цього періоду відмовляється забезпечити це, намагаючись нав'язати захисту вигадану процедуру допиту президента по Skype», - сказав Сердюк.

Він пояснив, що раніше суд допитував свідків по Skype в рамках цієї справи і дозволив собі відключити зв'язок, коли «суд не захотів слухати нашого адвоката».

У зв'язку з цим захист Януковича продовжує наполягати на процедурі допиту в рамках міжнародної правової допомоги. «Відповідну заяву про його участь передано його адвокатами в канцелярію суду, і, відповідно, адвокати наполягатимуть на необхідності його участі», - підкреслив Сердюк.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва переніс на 23 жовтня судове засідання у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича через неявку його адвокатів.