«Антонов» спростував інформацію про продаж китайцям прав на літак «Мрія»

Україна не продала китайцям «Мрію»

Державне підприємство «Антонов» спростувало інформацію про продаж китайській компанії China airspace прав на найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія».

Згідно з наданою у прес-службі «Антонова» інформацією, зараз українська делегація повертається з переговорів, які відбувалися в Китаї. Додаткову інформацію про результат переговорів представники підприємства повідомлять найближчим часом.

Нагадаємо, раніше в китайських ЗМІ з'явилася інформація, що 30 серпня китайська компанія China airspace і українське держпідприємство «Антонов» уклали договір про співпрацю. Зокрема повідомлялося, що за даним договором до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер Ан-225, включаючи використання креслень та специфікацій літака. Переговори щодо залучення китайських інвесторів велися ще в травні 2016 року. Після підписання договору з українською компанією Китай отримав доступ до унікальних технологій у галузі авіабудування. Планується, що перший китайський Ан-225 буде випущено вже в першій половині 2019 року.

Ан-225 «Мрія» створено київським Конструкторським бюро імені Антонова. Свій перший політ літак здійснив у 1988 році. Відтоді «Мрія» залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.