Аудитори НАБУ не зможуть розпочати роботу? Стала відома причина

Володимир Василенко (фото: iamir.info)

Володимир Василенко підкреслює необхідність внесення поправок до закону щодо регулювання діяльності комісії зовнішнього контролю НАБУ

Поки не будуть внесені поправки до закону в частині регулювання діяльності комісії зовнішнього контролю НАБУ, обрані аудитори не зможуть належним чином розпочати перевірку Бюро. Про це «Главкому» розповів представник комісії зовнішнього контролю, яка буде здійснювати аудит Національного антикорупційного бюро, Володимир Василенко. Він запевняє, що у законі не прописано жодного положення для забезпечення нормальної роботи, а тому наразі стоїть питання про створення патронажної служби цієї комісії. «Я ставив перед депутатами питання про недоліки закону в частині регулювання діяльності комісії зовнішнього контролю. Там же не прописано жодного положення, яке можна було б використати для забезпечення нормальної роботи цього органу. Тому питання ставиться про створення патронажної служби цього органу, її фінансування, все матеріальне забезпечення – приміщення, техніка, обладнання», - пояснює Василенко.

За словами аудитора, обраного від парламенту, без цього робота органу просто неможлива, адже три людини не можуть зробити аудит 3,5 роки роботи НАБУ. «Три людини мають зробити аудит за три з половиною роки роботи НАБУ, хоча, по ідеї, він мав би робитися за один рік, якщо б цей орган був створений за нормальних умов. Це просто фізично неможливо. Повинні бути внесені відповідні поправки до закону», - переконаний Василенко.

Читайте детальніше тут: «Аудитор НАБУ Володимир Василенко: Писаки з грантоїдської спільноти малюють мій портрет з власного бруду»