Аваков пояснив, чому в Україні зростає злочинність

Поліція тепер не закриває нерозкриті справи

Зростання рівня злочинності в Україні пов'язаний з тим, що поліція перестала закривати нерозкриті справи, а також через доступність зброї з фронту і низький рівень достатку населення. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал «112 Україна», заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
«Дуже багато спекуляцій останнім часом про те, що зростає злочинність, і у рази збільшуються злочини. Це правда так, за статистикою, на 30-40%. Але правда також і в тому, що ми перестали, як раніше, закривати нерозкриті злочини. Ми перестали не вносити в обліки, тобто, ми реєструємо всі і закриваємо тільки ті справи, за якими завершили провадження чи немає складу злочину. Це дає коливання в статистиці», - розповів міністр.

Також реальне зростання є за рахунок того, що широкий фронт вільного обігу зі зброєю, додав він.
«Крім того, війна завдає шкоди емоційному стану, і також це економічні злочини, пов'язані із низьким достатком людей. Так відбувається в Британії і США, і у нас. Це питання комплексне, ми усвідомлюємо ці ризики і готові крок за кроком йти вперед», - сказав міністр.
Відзначимо, що в столиці почастішали квартирні крадіжки, вуличні пограбування та незаконне заволодіння автотранспортом. Згідно зі статистикою, кількість тяжких та особливо тяжких злочинів не росте.