Аваков збирається пропустити через «сито» штат ДСНС

Реформа ДСНС триватиме 3-4 роки, прогнозує Аваков

Реформування Державної служби з надзвичайних ситуацій триватиме 3-4 роки, але вже до кінця року очікуються результати реформи в пілотних містах. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
«Сьогодні близько 75 тисяч осіб штат усієї ДСНС. З них атестованих, тобто людей в погонах, – 51 тисяча. Середня зарплата – соромно говорити про це. Виходячи з того, що ми хочемо, ми будемо підвищувати заробітну плату. Так, як і в поліції, всі, хто компетентні і пройде «сито», яке закінчується в нас 30 вересня. Але вже зараз можу сказати, що в нас недостатньо 25% в комплектації буде. Тому будь-яких компетентних людей ми чекаємо на цій службі», – сказав міністр.
На його думку, до кінця року вже буде видно, як працює механізм, коли немає старої пожежної інспекції. «Спочатку по окремих депо, а потім по цілих територіях буде працювати симбіоз професійних пожежних та волонтерів. Думаємо, що ми розкладемо цю реформу на кілька років – від 3 до 4 років, зокрема, з технічного переоснащення, підвищення оплати персоналу», – сказав Аваков.
Нагадаємо, глава МВС заявив, що пожежну інспекцію в нинішньому вигляді буде ліквідовано.