Авіаносець Harry S. Truman проводить тренування в Північному морі

Американці тренуються протидіяти ворожим підводним човнам

Контр-адмірал Джин Блек, який командує авіаносною ударною групою на основі авіаносця USS Harry S. Truman (CVN 75), заявив про те, що угруповання кораблів під його командуванням проводить тренування для ведення повномасштабної війни на морі.

Про це повідомляє ресурс USNI News.

На сьогодні дана авіаносна ударна група перебуває в Північному морі.

За словами адмірала Блека, американські авіаносці тепер не часто з’являються в даному регіоні. При цьому він заперечив, що дана присутність спрямована на протидію зростаючій активності російських підводних човнів.

Як відзначив контр-адмірал Блек, присутність авіаносця USS Harry S. Truman (CVN 75) і кораблів супроводження має на меті апробувати нову концепцію застосування авіаносних ударних груп і реалізувати положення нової Стратегії національної оборони. Із самими ж росіянами після останнього виходу із Норфолку американці, за словами Блека, не вступали в контакт.

Проте контр-адмірал визнав, що основним предметом уваги кораблів під його командуванням в рамках перебування в Північному морі є відпрацювання завдань по протичовновій боротьбі. Американський військовий заявив, що після багатьох років зменшення інтересу до цього питання протичовнова боротьба знову повертається на порядок денний діяльності ВМФ США.