Автор німецького фільму про допінг виштовхав за двері російських журналістів-пропагандистів

Знімальна група телеканалу «Росія 1» хотіла взяти інтерв'ю у Хайо Зеппельта, автора циклу фільмів про допінг у російському спорті

У четвер, 9 червня, знімальна група телеканалу «Росія 1» приїхала в Кельн, щоб взяти інтерв'ю у журналіста Хайо Зеппельта, автора циклу фільмів про допінг у російському спорті. Його черговий фільм був показаний на німецькому телеканалі ARD в ніч на четвер. У ньому, зокрема, колишній керівник московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков заявляє, що радник міністра спорту Росії Наталія Желанова і глава Мінспорту РФ Віталій Мутко тиснули на Всесвітню антидопінгову організацію (WADA) і допомагали російським спортсменам з допінг-пробами.

Під час інтерв'ю, нарізку з якого показали на російському ТБ в програмі «Вести в 20 годин», кореспондентка Ольга Скабеєва попросила Зеппельта пред'явити докази викладеної в його фільмі інформації. «У мене зараз їх з собою немає, вибачте, мене трохи дивує те, що ви мені зараз говорите», - заявив Хайо Зеппельт.
Після наполегливих запитань російської журналістки німецький журналіст назвав її дурною. «Це дуже важливо для нас, ви повинні це зрозуміти, ми, можливо, не їдемо на Олімпійські ігри», - заявила журналістка. «Ви не маєте ніякого відношення до спортсменів. Ви що, друг спортсменів?» - сказав у відповідь німецький журналіст. На це Скабеєва заявила, що намагається бути «другом своєї країни». «Ви дурна, ви, російські журналісти, які пишаються своєю країною, ви що, дурні? Вам не потрібно пишатися, вам потрібно бути послідовними. Ідіть! Я не обговорюю дурні питання, ви загрузли в корупції, ось у чому проблема», - заявив Зеппельт.

Потім німецький журналіст викинув мікрофон «Росії 1» за двері свого номера, в якому проходило інтерв'ю, і став виносити штатив від камери, вимагаючи видалити відзнятий матеріал. Після цього Зеппельт виштовхав журналістку і оператора з номера, погрожуючи викликом поліції.

Джерело: Комерсант